Eurofirany świętują 28. urodziny
Równo 28 lat temu, 19. września, na terenie Żywca powstała mała rodzinna firma. Dziś Eurofirany to ogromne przedsiębiorstwo, które osiągnęło pozycję lidera w branży dekoracji wnętrz. Z okazji 28. urodzin rozmawialiśmy z pracownikami firmy, aby opowiedzieli nam o swoich początkach w firmie, zmieniających się trendach, zawodowych planach i marzeniach.
2019-09-19, 10:00

Historia marki rozpoczęła się od rodzinnej sprzedaży firan i to właśnie firany oraz zasłony przez długi czas stanowiły główną ofertę marki. - Kiedy zaczynałam pracę w Eurofiranach, myślałam, że będę miała do czynienia tylko z firanami i zasłonami. Przez te lata nasza firma przeszła wielką przemianę, powiększyła asortyment, a oferta jest ciągle napędzana nowymi trendami – mówi Beata, pracownica działu handlowego, w firmie od 2007r.

Oferta firmy przez lata wzbogaciła się o dziesiątki nowych kategorii produktów. Dziś marka oferuje swoim klientom tysiące dodatków i dekoracji, dzięki którym modna metamorfoza wnętrza nie stanowi żadnego wyzwania. - 25 lat temu marzyliśmy, żeby był dostęp do towarów. Udało się to osiągnąć, bo Eurofirany oferują ogromny wybór firan, zasłon, rolet i innych dekoracji. Dziś marzymy, aby zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wymagających klientów – opowiada Tomasz, Category Manager, w firmie od 1994r.

Inspirowana najnowszymi, światowymi trendami oferta trafia w gusta klientów o niezwykle różnorodnych preferencjach i wymaganiach. Agnieszka, z działu importu, w firmie od 2004r., podkreśla: - Kiedyś trendy tak szybko się nie zmieniały. Klasyczne produkty sprzedawały się przez wiele lat. Teraz z sezonu na sezon modny jest inny kolor, inny design. Dziś najważniejsze dla klientów są trendy i cena.

Ciągłe odpowiadanie na potrzeby klientów sprawiło, że dziś firma Eurofirany może cieszyć się z 28 lat swojej obecności na rynku.  - 12 lat temu marzyliśmy o dużej ilości salonów pod logiem Eurofirany. Dziś nie marzymy, ale wiemy, że nasza marka jest silna i doceniana w całym kraju i nie tylko – podsumowała Beata, dział handlowy, w firmie od 2007r.

Jeśli jesteście ciekawi historii pracowników firmy Eurofirany, zapraszamy na naszego bloga Za nami 28 wspólnych lat.