LATO W STYLU GLAMOUR z marką Eurofirany
Rozświetlające przestrzeń, bogate, piękne lampy, wysokogatunkowe, stylowe tkaniny, kryształowe dekoracje, duże lustra, zdobione meble… czyli mieszkanie w stylu glamour. Styl glamour to pomysł marki Eurofirany na wakacyjną metamorfozę wnętrz.
2018-07-16, 09:00

Metamorfoza wnętrza to zawsze bardzo odważna decyzja, zwłaszcza jeśli sięgniemy po styl glamour. Lato to jednak najlepszy czas do podejmowania odważnych decyzji  i przeprowadzania gruntownych zmian. Zatem nie powinien więc dziwić fakt, że właśnie teraz nowe kolekcje marki Eurofirany zdominowane zostały przez tkaniny i dodatki idealne właśnie do metamorfozy w stylu glamour.

Absolutnym must have, jeśli chodzi o styl glamour są najwyższej jakości tkaniny i tekstylia. To dzięki nim osiągniesz pożądany efekt elegancji i klasy. W palecie nowości Eurofiran znalazła się więc wysokogatunkowa kolekcja zasłon Royal Collection, która idealnie zaprezentuje się we wnętrzach w stylu glamour. Odpowiednio skomponowana aranżacja okienna nie tylko podkreśli styl, ale także może nadać mu przytulnego i mniej patetycznego charakteru. Perfekcyjnie w tej roli sprawdzą się welwetowe zasłony, np. w kolorze fioletu – podstawowa barwa dodatków w stylu glamour. Lekkości aranżacji nadadzą także kolorowe, zwiewne firany, albo firany z falbanami. Ocieplić aranżację możesz także przy pomocy puszystych, miękkich poduszek, które będą stanowić atrakcyjną przeciwwagę dla tych błyszczących, satynowych. W końcu styl glamour kocha kontrasty – opowiada dekoratorka marki Eurofirany, Joanna Dziedzic – Czulak.

Styl glamour w domu ma dawać wrażenie luksusu, zatem w wystroju nie może zabraknąć pięknych, błyszczących dodatków. – Wnętrza glamour muszą błyszczeć. W najnowszej ofercie Eurofiran musiało się więc znaleźć dekoracyjne lustro w stylu glamour, zdobione kryształkami obrusy, poszewki na poduszki, narzuty, dekoracyjne zegary, obrazy, patery i wazony. Oprócz dodatków w aranżacjach w stylu glamour bardzo istotną rolę odgrywa światło. Lampy w stylu glamour muszą być efektowne, więc najlepszym wyborem będą kryształowe żyrandole lub wykonana z kryształu lampa w formie obręczy świetlnej, która cudownie rozproszy światło w całym pomieszczeniu – wylicza dekoratorka.

Urządzanie wnętrz w stylu glamour wymaga wiele wyczucia, by wyeksponować jego niebanalny design i zachować elegancki charakter bez nadmiernego przepychu.  Warto jednak podjąć wyzwanie, bo odpowiednie zaaranżowanie wnętrza w stylu glamour daje naprawdę spektakularny efekt. Nie jest to jednak łatwe zadanie, bowiem styl opiera się w głównej mierze na łączeniu kontrastów -  barokowego przepychu z nowoczesnym minimalizmem, ciężkich mebli z lekkością dodatków, wyrazistych kolorów ze zmysłowymi pastelami. Dekoratorzy Eurofiran udowadniają, że wnętrza glamour urządzone ze smakiem i wyczuciem, mogą zachwycić każdego.

Bądź glamour tego lata! Zobacz film z nowościami.

___________________________________________________________________